Oldal kiválasztása

Tudtad, hogy az emberek 80%-a februárra már el is bukja az újévben kitűzött céljait? A januári tumultus is jelentősen csökken a fitnesz termekben februárra. Összeállítottam egy 5+5 pontos listát, ami segíthet abban, hogy idén valóban előre tudjál lépni mind az újévi fogadalmaid, mind egy jobb életminőség felé és a sikeres 20 %-ba tartozz, akiket a másik 80 % irigyel 🙂

1. Legyél fókuszált!

Korlátozd a kütyük, a social media és egyéb figyelem elterelő dolgok használatát. Ezt hívják divatos szóval mindfulnessnek. Legyél 100 %-os abban, amit csinálsz, legyen ez munka, edzés, bármi. Ha edzel, akkor ne legyen nálad a mobilod. Ha edzel – magadra fordíts időt! Ne mások posztjait checkkold, és ne hagyd, hogy ebben az időben mások zavarjanak, főleg munka miatt ne!
Fókuszálj! Így mindennek meglesz a helye az életedben és így fogsz időt nyerni hasznos dolgokra!

2. Gyakorolj jó szokásokat!

Elcsépelt dolog, hogy a rossz szokásaink rabjai vagyunk, de ez tényleg így van. A sikeres embereknek jó szokásaik vannak, ők azokhoz ragaszkodnak. Jó szokásokat el lehet sajátítani, csak gyakorolni kell. Azért bukunk el sokszor az újévi fogadalmakkal, mert radikális változásokat akarunk véghez vinni, amelyek természetesen valamilyen rossz szokást akarnak felülírni. (Hányszor jártam így én is).

Szóval a terv:
☑️  Apró lépésekben haladj!
☑️  Gyakorolj jó szokásokat!
☑️  Rögzítsd azokat, hogy végül az életed részévé váljanak!

3. Figyeld meg a bioritmusod (cirkadián ritmusod), és élj a szerint!

Először gondold át, hogy bagoly (későn fekszik, inkább délután produktív) vagy pacsirta (korán fekszik, inkább délelőtt produktív) típus vagy-e. Egy ennek megfelelően kialakított napi rutin energikusabbá, produktívabbá fog tenni és segíteni fog abban, hogy időt nyerjél hasznos dolgokra és elérd a céljaidat!
Pl. ha bagoly típus vagy akkor nem biztos, hogy a reggeli edzéseket kell erőltetned vagy legalábbis azok nem lehetnek nagyon intenzívek (egy laza kocogás belefér).

4. Kerüld el a social jetleget!

Ha kialakítasz egy bioritmust, ami a hétköznapi felkeléseidhez van igazítva (munkába, iskolába muszáj időben érkezni), akkor azt próbáld tartani hétvégén is. Ebbe természetesen az is beletartozik, hogy kb azonos időpontban fekszel le. Ha ezt a ritmust hétvégenként megtöröd, akkor minden héten előröl kezdheted a biológiai órád beállítását, ami csökkenteni fogja az energia szintedet, így természetesen a produktivitásodat is.

5. Aktív pihenés?

Ha pihensz, azt ne úgy tedd, hogy fekve nyomkodod a telefonod, mert akkor folyamatosan stimulálni fogod az agyadat, holott a tested jelzett, hogy kikapcsolásra van szüksége. Ez az esti lefekvésre még inkább vonatkozik, ne vidd az ágyba a kütyüket!

Az ember az egyetlen faj a földön, amelyik szándékosan korlátozza magát az alvásban, úgy hogy ennek bármiféle haszna lenne…sőt!
Most, hogy végigolvastad a cikket, már elmondhatod, hogy ennyit már tettél a cél eléréséért. Most jön a másik nagy lépés, hogy ezeket beépítsd a mindennapjaidba.

Ahogy Te is emlékszel 5+5 tippek ígértünk. Első lépésben próbálj meg ezek közül legalább egyet 1 egész hétig betartani és jövő héten hozzuk a többit.
Tudod, nem akarunk 0-ról 10.000-re felugrani egy lépésben, mert nem sikerülhet, vagyis garantált a bukás. Örülj az apró sikereknek és haladj lépésről lépésre! Jövő héten folytatjuk. 😉