Oldal kiválasztása

1. Mozogj minél többet, a sportolás legyen a napi rutinod része!

A sport vagy sportok, amiket választasz olyanok legyenek, amelyek fejlesztik az állóképességedet (szív és érrendszer állapota), erődet (vázizomrendszer), korrigálják a sok ülésből fakadó gerinc problémát (testtartás javítás, testtudat fejlesztés, törzs erősítés). Sportolj közösségben, ha hajlamos vagy könnyen feladni! Jelentsen örömet a sport!

2. Egyél minél több nyers zöldséget!

A bevitt sok növényi rost prebiotikumként működik és táplálja a hasznos baktériumokat, melyek segítik a tápanyagok, vitaminok felszívódását, pl D „vitamin”. Ha a táplálkozásod nincs rendben, akkor teljesen fölösleges táplálékkiegészítőkre költened. Kerüld a feldolgozott élelmiszereket. A minél természetesebb, annál jobb, minél feldolgozottabb, annál rosszabb legyen az elv, amit követsz.

Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, ha ezeket betartod, akkor kalóriaszámolgatás nélkül is jó úton vagy, hogy pozitívan változtass a testkompozíciódon.
….ja és ne igyál zéró kalóriás édesített italokat, egyáltalán nem jó alternatíva, ha fel nem is szívódnak, a bélflóra állapotát negatívan befolyásolják, és így mégis elősegítik a hízást!

3. Testi, lelki, szellemi egyensúly!

Ha bármelyiket elhanyagolod, nem leszel egyensúlyban, nem fogod tudni a maximumot kihozni magadból. Itt is érdemes megvizsgálni a sikeres emberek rutinját. Bill Gatesnek is van ideje 1 órát sportolni naponta. A sikeres emberek tudják, hogy akkor tudnak jól teljesíteni hosszú távon, ha megtartják ezt az egyensúlyt.

4. Az olvasás az agynak, az ami az edzés a testnek!

Bill Gates 50 könyvet olvas el évente. Jó könyvet olvasni, olyan mint jól edzeni. Az élet folyamatos fejlődés/önfejlesztés ebben egy-egy jó könyv olvasása fontos állomás lehet. A legtöbb sikeres ember megszállott rajongója a könyveknek. A mobilon érkező rengeteg fölösleges információ, sok hasznos időt vesz el az önfejlesztéstől, amit viszont egy jó könyv biztosíthat.

5. Ne hagyd, hogy mások gazdálkodjanak/garázdálkodjanak az időddel!

Ezért kell a napi rutin, amihez ragaszkodsz! Ha tudod mi a célod, tudod hogyan juss el oda, akkor ne hagyd, hogy mások eltérítsenek róla. Tanulj meg nemet mondani, mérlegelni. Lehet, hogy egy jó lehetőségre nemet kell mondanod, hogy a magasabb célt elérjed;)