+36 1 309-7705
tanfolyamok@rmda.hu

Győztesek blogja

A romboló rossz élmény helyett
27 ápr 2018

A romboló rossz élmény helyett

//
Comments0

Neked is van olyan rossz “élményed”, amikor a folyamatos negatív visszacsatolás miatt végleg elvesztetted a kedved, a motivációd?  Egy olyan egyszerű eszközről beszélünk, ami minden edzőnek/vezetőnek a rendelkezésére áll mégis sokan nem élnek vele…

Tegnap (2018-04-25) Coachingcentrum tematikus club estjének voltam az előadója és ez a párhuzam többször is előkerült a beszélgetés során… sikerek a sportban és az üzleti életben.

Szárnyakat adsz, vagy letöröd?

Mit tudsz vezetőként/edzőként tenni, ha a csapatod játékosai nem rendelkeznek Ronaldo mentalitással, extra motivációval? Akkor rajtad a sor és neked kell profi vezetőként motivált környezetet teremtened, ami nagyobb teljesítményre sarkallja az alkalmazottaidat/sportolóidat.

Ezen sokkal több múlik, mint gondolnád…

Te szárnyakat adsz valakinek, vagy letöröd a szárnyait. A legtöbb nagy edző sikerének a kulcsa szerintem az, hogy szárnyakat tudnak adni a sportolóiknak (pl Klopp, Murinho). Biztosan vannak náluk szakmailag jobb edzők, de ha nem rendelkeznek ezzel a “tudással” (mert szerintem ez a képesség is tanulható) nem lesznek olyan sikeresek.

Az pedig különösen nagy probléma, hogy ha egy fiatalokkal foglalkozó edzőnek nincsen meg ez a képessége, hogy pozitív, alkotó légkört teremtsen, ahol a gyerek ki tud bontakozni.

Sajnos egyre gyakrabban találkozunk ezzel a sportban és a munkában is.

Folyamatos hajtás, folyamatosan még többet még jobban kell teljesíteni, de nincs pozitív visszacsatolás. És így elveszik a motiváció.

Ezért fontos, hogy ha bármit is csinálunk meglegyen az a belső motiváció, ami az úton tart és előre visz minket.

“Motivation through education”

Éppen ezért azoknak, akik könnyen elvesztik a motivációjukat főleg a mozgás terén fontos, hogy inkább csoportos edzésformát válasszanak, ahol a csapat motiváló ereje magával ragadja őket. A boot camp edzéseknek például ez az egyik legnagyobb sikere, a sweat together (együtt izzadunk) érzés, hogy együtt küzdünk a céljainkért, még ha nehéz is az edzés, de ha végigcsináljuk annál nagyobb a sikerélmény.

Az EXOS “motivation through education” megközelítése az edzést lehetőségként kezeli, amikor amellett, hogy fejlesztjük a sportolókat, stratégiákat is adunk a kezükbe, hogy jobban teljesítsenek.

Az R-med Performance LAB-ban mi is ebben a szemléletben dolgozunk. Miközben edzést tartunk, megtanítjuk jobban mozogni a sportolóinkat, fejlesztjük a testtudatukat és elmagyarázzuk nekik, hogy mit miért csinálunk. Elmondjuk, hogy a sok ülésből fakadó problémákra melyik gyakorlat hogyan ad megoldást. Miért végezzük a bemelegítő gyakorlatokat, miért kellene azokat minden nap otthon is gyakorolni.

A célunk, ha valaki befejez nálunk egy 12 hetes programot, akkor képes legyen utána akár önállóan is edzeni.

Mit tud tenni egy jó vezető/edző, hogy többet hozzon ki az embereiből:

  1. Jó példa mutatás, nevezhetjük hitelességnek is, ami a mi szakmánkban különösen fontos. A pozitív, követendő példa mindig motiváló.
  2. Optimális cél állítás! Itt a legnagyobb a bukás lehetősége. A túlzott elvárások, a magunkkal szemben szabott rövid határidő, csak fölösleges stressz forrás és garantáltan kudarchoz vezet. Több év helytelen táplálkozásából és az inaktív életmódból fakadó túlsúlyt ne akarjuk 1-2 hónap alatt lefaragni. Ugyanez a helyzet a munkahelyi túlvállalással is, ami szintén komoly stressz forrás. A kevesebb több elv mindkét esetben működik és nagyobb az esély a sikerre.
  3. Az előbb már említett elv – tanítás, magyarázat. Ha a csapat megérti a vezető/edző cselekedeteit, hogy mit miért csináltat, akkor a sportolónak/alkalmazottnak is sokkal könnyebb lesz azonosulni azzal. Ha szakmailag hiteles magyarázatot adok arra, hogy a plank miért hasznosabb a felüléseknél, akkor nem marad kétségek között a sportolóm, hogy nincs értelme annak, amit csinálunk.
  4. Dicséret, pozitív visszacsatolás. Nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is szükségük van dicséretre. Nem kell szidnunk valakit ahhoz, hogy elveszítse a motivációját, éppen “elég” ha sosem dicsérünk. Míg a dicséret szárnyakat ad, addig a pozitív visszajelzés elmaradása szép lassan, de letöri a szárnyakat.

 

Hitelesség, cél állítás, tanítás, dicséret mind fontos dolgok az edző/vezető kezében, ami segíthet fenntartani a motivációt és átlendülni a holtpontokon.

Leave a Reply