+36 1 309-7705
tanfolyamok@rmda.hu

GYŐZTESEK BLOGJA

Motiváció nem csak fitnesz céljaidhoz
20 júl 2018

Azért vannak a jóbarátok….

//
Comments0

Többször írtunk már arról, hogy milyen fontos a támogató közösség, amikor valamilyen új szokást alakítunk ki, amikor kihívó célt szeretnénk elérni, és amikor a kitartásunkra nagy szükség van. Gondoljunk csak a futóközösségekre, az edzőtáborokra, vagy olyan rendezvényekre, ahol szurkolni lehet.

Egészségünk szempontjából nem mindegy, hogy milyen környezetben vagyunk, hiszen akár a jó, akár a negatív hatású viselkedés ragadós. Tegyük fel, hogy táplálkozásunkat szeretnénk megreformálni, és vagy munkahelyünkön, vagy otthon folyamatos kihívások érnek: a kollégák rendszeresen nassolnak, és sütizni hívnak délután, a szeretteink édességgel kedveskednek, és szóvá teszik, ha nem rakjuk tele a tányérunkat a vacsoránál. Elég nehéz lesz fenntartani az elhatározásainkat, ha folyamatosan tesztelik az akaraterőnket – ami sajnos véges és a nap végére jelentősen le tud csökkenni.

Sokkal tudatosabban is alakíthatjuk a célunknak megfelelő támogató környezetet.

  1. Közösségi szellem: Csatlakozzunk az érdeklődési körünkhöz tartozó csoporthoz, akik hasonló értékrendet képviselnek, mint mi.
  2. Támogatás: Kérjünk segítséget a barátainktól és családunktól, és vonjuk be őket is.
  3. Példaképek ereje: Keressük olyan emberek ismeretségét, akik már sikeresen megvalósították azt a változást, amit mi is szeretnénk.
  4. Egységben az erő: Vegyünk részt olyan rendezvényen, ami motiváló számunkra, és tapasztaljuk meg a tömeg erejét.

Mit nyerhetünk mindebből?

Nemcsak új barátokat, hanem éveket is, hiszen kutatások szerint tovább élnek azok az emberek, akik támogató kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, és időskorban is aktívak. Soha nem késő tehát egy kiránduló klubhoz csatlakozni, vagy új hobbit keresni. A jó érzésünket fokozhatja, ha önkéntes munka keretében segítünk is másokon, akár úgy, hogy támogatjuk őket céljaik elérésében.

Itt az ideje, hogy a virtuális facebook barátok és like-ok helyett megtapasztaljuk milyen a valódi támogatás, és a közösen elért siker öröme.

Leave a Reply